تیتر مهمترین اخبار(متن خبر را در ادامه بخوانید)
-نشست زندگی ایمن برای کودکان در هفته سلامت برگزار میشود.
-دانشمندان موفق به انتقال ژن مقاوم به آنفولانزا در اردکها شدند.
نشست زندگی ایمن برای کودکان در هفته سلامت برگزار میشود
نشست زندگی ایمن برای کودکان، بررسی خطرات مصرف دخانیات، بهداشت دهان و دندان و تغذیه سالم این هفته همزمان با هفته سلامت در فرهنگسرای سلامت تهران برگزار میشود.
فرهنگسرای سلامت در ادامه برنامههای جشنواره شهرنشینی و سلامت به مناسبت گرامیداشت روز جهانی بهداشت به برگزاری نشستهای مختلفی در این زمینه اقدام کرده است.
این نشستها با موضوعات مختلفی از جمله بهداشت دهان و دندان، تغذیه و غذای سالم، زندگی ایمن برای کودکان، خطرات مصرف دخانیات بوده که به ترتیب در روزهای 21 و 22 و 23 فروردین از ساعت 10 تا 12 به صورت رایگان برگزار میشود.
بنابراین گزارش در این جشنواره علاقهمندان میتوانند با راهکارها و شیوههای حفظ و ارتقای سلامت آشنا شده و از برنامههای نمایشگاهی، ایستگاهی، مسابقه و دیگر برنامههای هنری استفاده کنند.
فرهنگسرای سلامت در میدان رسالت، خیابان هنگام، بلوار دلاوران، خیابان آزادگان شمالی قرار دارد.
همچنین علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفن 77491492 تماس بگیرند.
------------------------------------------------------------------------------
دانشمندان موفق به انتقال ژن مقاوم به آنفولانزا در اردکها شدند
دانشمندان دانشگاه آلبرتا موفق شدهاند با انتقال ژن مقاوم به ویروس آنفولانزا از مرگ و میر بیرویه جوجه اردکها جلوگیری کنند.
تیم پژوهشی دانشگاه آلبرتا ژن آشکارساز آنفولانزا را کشف کرد که به طور بالقوه میتواند از انتقال ویروس به انسان جلوگیری کند.
یکی از اساتید زیست شناسی این دانشگاه میگوید: این ژن آشکارساز که شناسایی شده است، به اردک بالغ اجازه میدهد که زندگی کند درحالی که ناقل بیماری است، اما جوجه اردکهای مبتلا را تا چند ساعت بعد از ابتلا شدن به آنفولانزا میکشد.
ژن آشکارساز ویروس که رتینوئیک اسید نام دارد، اردک را قادر میسازد تا سیستم ایمنی بدن خود که حاوی ویروس است را در برابر این ویروس مقاوم کند. اما این ویروس از اردک به جوجهها منتقل میشود در حالی که جوجهها نمیتوانند ژن مقاوم در برابر آنفولانزا را داشته باشند و این خود تهدیدی برای انسانها بهشمار میرود.
در همین راستا اولین مورد انسانی آنفولانزای H5N1 در هنگ کنگ در سال 1997بود که بعد آن 18 نفر در اثر تماس نزدیک با جوجهها آلوده شدند و شش نفر نیز فوت کردند.
تحقیقات نشان میدهد که دانشمندان توانستهاند ژن RIG-I را به بدن جوجه اردکها منتقل کنند. این درحالی است که قبل از این جوجه اردکها در عرض 18 ساعت پس از عفونت میمردند و یا بیماری را به انسان منتقل میکردند، اما محققان با موفقیت در انتقال این ژن از اردک به سلول جوجهها، بدن آنها را در مقابل آنفولانزای مرغی مقاوم کنند.
یک کاربرد بالقوه این تحقیق این است که میتواند در سراسر جهان توسط انتقال یک نوع ژن، اردک مقاوم به آنفولانزا را پرورش داد.
نوشته شده توسط رسول ایزدی در شنبه 89/1/21 و ساعت 1:13 عصر |
نظرات دیگران()