سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 
امروز: شنبه 103 آذر 10

جام جم                                                                          جمهوری اسلامی
مردم سالاری                                                                   سیاست روز     
رسالت                                                                            آرمان

تهران امروز                                                                      آفرینش
وطن امروز                                                                       جهان صنعت

ابتکار                                                                               دنیای اقتصاد
پول                                                                                   
ایران

جام جم

«سوال بی‌جواب» عنوان سرمقاله روزنامه جام جم به قلم بیژن مقدم است که در آن می‌خوانید:
مراسم سالگرد رحلت امام بار دیگر فرصتی بود برای بازخوانی شاخص‌های خط امام که از سوی رهبری معظم انقلاب بخوبی تبیین شد؛ شاخص‌هایی که همواره می‌تواند چراغ راه هدایت و قطب‌نمای جهت‌یاب ملت باشد.

شاخص‌هایی که به ما می‌گوید اگر افرادی با هر میزان سابقه انقلابی، تحصیلات دانشگاهی یا حوزوی و هر رتبه‌ای از مراتب دینی حتی تا سطح مرجعیت به ملت پشت کردند و دست در دست دشمنان شناخته شده ملک و ملت نهادند، دیگر نمی‌توان آنان را به چشم دوست نگریست. شاخص‌هایی که ملاک را حال فعلی افراد در هر زمان می‌داند نه سوابق درخشان آنان در گذشته.
تبیین مولفه‌های اسلام ناب محمدی در مقابل اسلام آمریکایی و مرفهین بی‌درد، تولی و تبری در چارچوب مکتب، جاذبه و دافعه، اطمینان به وعده الهی، توجه به نقش و رای مردم، نگاه جهانی به نهضت اسلامی، فراموش نکردن مساله فلسطین و برخورد با انقلابیون خارج شده از خط انقلاب از جمله موارد و شاخص‌های خط امام بود که بار دیگر در پیمانی مجدد با آن یار سفر کرده بازخوانی شد.

شاید در چنین مراسمی بهره‌گرفتن از سخنان حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی چه به لحاظ تشریفاتی و مسوولیتی و چه به جهت نسبی امری طبیعی و مورد انتظار بود. هر چند ایشان می‌توانست بدون توجه به برخی شعارهای انقلابی که به هیچ وجه متعرض شخص وی نبود، به سخنرانی خود ادامه داده و با استفاده از فرصت پیش آمده، به بسیاری از شبهات و سوالات افکار عمومی در کنار مزار امام پاسخ گوید. دریغا که از این فرصت بهره گرفته نشد. ممکن است برخی بگویند با وجود شعارها، امکان ادامه سخنرانی نبود، ولی خوب است به یاد آوریم چنین صحنه‌هایی در محیط‌های مختلف از جمله برخی دانشگاه‌ها آن هم هنگام سخنرانی رئیس‌جمهور ایجاد و حتی عکس رئیس‌جمهور در مقابل خود او به آتش کشیده شده اما سخنرانی ادامه یافت.


مردم سالاری

«مظلومیت نوه امام خمینی(ره)» عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاری به قلم کورش شرفشاهی است که در آن می خوانید:
مراسم بیست و یکمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) با بیست سال قبل تفاوت های فاحشی داشت و به نظر می رسید که این مراسم نیز ، تحت تاثیر القائات خاصی  قرار گرفته است اما برجسته ترین حادثه سالگرد ارتحال امام(ره)، رفتارهای زننده ای بود که از سوی عده ای افراطی علیه نوه امام یعنی حجت الا سلا م والمسلمین حاج سیدحسن خمینی صورت گرفت.

البته هنگامی که سید حسن در اثر رفتارهای غیراخلا قی و شعارهایی که برخلا ف موضوع این مراسم و وحدت ملی و منطبق با اهداف جناحی و به منظور برهم زدن سخنرانی ایشان صورت گرفت سرداده می شد ترجیح داد دیگر در خصوص پدربزرگش یعنی آن راحل عظیم الشان امام خمینی صحبت نکند و در آرامگاه آن عزیز سفر کرده مجبور به سکوت شود; هر چند مقام معظم رهبری برخوردی مهربانانه با سیدحسن داشتند که برای هر عاقلی می توانست معنادار باشد و نارضایتی ایشان را نسبت به اقدامات تندروها اثبات نماید.

با وجود همه این اتفاقاتی که در 14 خرداد سال 89 شاهد بودیم به نظر می رسد که پاسخ به چرایی اتفاقات این روز بسیار واجب است. اگر مروری به اخبار و اظهارنظرهای هفته های قبل از این مراسم داشته باشیم همه مسوولا ن، فعالا ن سیاسی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلا می و در یک کلا م همه کسانی که می توانستند بر افکار عمومی تاثیرگذار باشند همگی تاکید داشتند که امام خمینی(ره) متعلق به یک نسل، یک گروه، یک زمان و... نیست بلکه امام موجودی فراتر از زمان و مکان بوده و به همه تعلق دارد.

اکنون از آنهایی که با هیاهو و شعارهای جهت دار سعی داشتند در برگزاری این مراسم اختلا ل ایجاد کنند سوال می کنیم که چرا نگذاشتید جمعیت وفادار به امام خمینی بتوانند به خوبی این مراسم را برگزار کنند؟ وچرا اجازه ندادید که 14خرداد به دور از بازی های سیاسی و جناح بازیها برگزار شود؟


رسالت

«بازخوانی خط امام خمینی(ره)» عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم صالح اسکندری است که در آن می‌خوانید:
انقلاب ها موجد تغییرات اجتماعی اجتناب ناپذیری می شوند که در صورت مدیریت و نظام مندی، به تحصیل آرمان ها و اهداف آن انقلاب می انجامد. اساسا تحول در جهت گیری های عمومی یک جامعه به واسطه انقلابات بزرگ بدون مدیریت و صیانت از جهت گیری های اصلی یک تحول غیر ممکن است. تغییرات اجتماعی بی هدف و آشفته علاوه بر تباهی اهداف انقلاب، بسترهای لازم را برای جهت دهی عوامل بیرونی و حتی مخالف انقلاب فراهم می کند. انقلاب اسلامی ایران نیز مانند هر انقلاب دیگری تحولات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی عظیمی را در کشور پدید آورد که در صورت صیانت از جهت گیری های اصلی انقلاب می تواند جامعه را به اهداف متعالی خود رهنمون سازد. انحراف در مدیریت تحولات پس از انقلاب و به فراموشی سپردن جهت گیری های اصلی آغاز زوال تدریجی انقلاب است که این موضوع برای بسیاری از انقلاب های دنیا مثل انقلاب اکتبر روسیه و یا انقلاب چین رخ داد.

مدیریت تحول و صیانت از جهت گیری های اصلی انقلاب اسلامی نیازمند شاخص و قطب نماست. بدون شاخص تشخیص جهت ها بسیار مشکل است و دستیابی به اهداف و آرمانها غیر ممکن به نظر می رسد. ثبات و استمرار31 ساله انقلاب اسلامی در انضمام با تشدید روحیه انقلابی مردم و مسئولان در دهه چهارم انقلاب نشان می دهد که انقلاب اسلامی در شاخص بندی خود موفق بوده و ساختاری مانا با کارکردهایی پویا تدارک دیده است.

رهبر معظم انقلاب در مراسم بیست و یکمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) بهترین شاخص را برای صیانت از جهت گیری های اصلی انقلاب اسلامی خود امام(ره) و خط امام دانستند و فرمودند: امام منهای خط امام، آن امامی نیست که ملت ایران به نفس او، به هدایت او  جانشان را کف دست گرفتند، فرزندانشان را به کام مرگ فرستادند، از جان و  مالشان دریغ نکردند و بزرگترین حرکت قرن معاصر را در این نقطه عالم به  وجود آوردند.

امام راحل در دوران نهضت اسلامی و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با نوشتار،گفتار و مواریث معنوی و سیاسی خود خطوط اساسی و مرزهای نظام جمهوری اسلامی ایران را مشخص کردند. امام خمینی(ره) چه در زمان حیات پربرکت شان و چه در وصیتنامه سیاسی- الهی شان به واضح ترین شکل ممکن ضمن تبیین هویت سیاسی انقلاب اسلامی، چشم انداز مردمسالاری دینی را متصل به حکومت آخرین منجی بشریت، صاحب عصر والزمان ترسیم کردند و تنها راه اصلاح بشریت را تسلیم در برابر حکومت الهی می دانستند.
حضرت آیت الله خامنه ای در اجتماع میلیونی زائران حرم امام خمینی(ره) به بازخوانی اجزای خط و منطق بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی پرداختند که در ذیل به برخی از رئوس آن می پردازیم.


تهران امروز

«الزامات مغفول یک مراسم ملی» عنوان سرمقاله روزنامه تهران به قلم عمادالدین پارسا است که در آن می‌خوانید:
مراسم سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) امسال باشکوه‌تر از همیشه برگزار شد و همانطور که انتظار می‌رفت عاشقان خمینی کبیر با حضور کنار مرقد آن عزیز با خلف صالح‌اش تجدید پیمان کردند.

برگزاری این مراسم طی دو دهه گذشته از سنت‌های حسنه سیاسی و اجتماعی در جمهوری اسلامی است که با سخنان روشنی‌‌بخش رهبر معظم انقلاب اسلامی رونق و شکوه مضاعفی می‌یابد و تفسیری صحیح و دقیق از اندیشه‌های حضرت امام(ره) از سوی معظم له به مردم ارائه می‌شود.

فلسفه سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مراسم چنانچه در 20 سال گذشته نیز سابقه داشته است تطبیق اندیشه‌های ناب حضرت امام با نیازها و پرسش‌ها و مسائل روز کشور از سوی صالح‌ترین مفسر اندیشه‌های امام یعنی مقام معظم رهبری است به گونه‌ای که پیوند بین جهت‌گیری‌های اصلی کشور با آرمان‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی ذره‌ای زاویه پیدا نکند و راه روشن پیر جماران همچنان پرفروغ باقی بماند. امسال نیز معظم‌له بر همین اساس بحث خطبه‌های نماز را به شاخص‌های اندیشه امام اختصاص داده و با اشاره به تحولات یک‌سال اخیر کشور نکات مهم و هوشمندانه‌ای را متذکر شدند از جمله اینکه نمی‌توان زیر پرچم امام سینه زد ولی اندیشه‌های امام را گزینشی پذیرفت و مجموعه آرای ایشان را از نظر دور نگه داشت و در این خصوص وصیت‌نامه حضرت امام(ره) به‌عنوان جامع آرای امام جایگاه برجسته‌ای دارد که باید به عنوان صحیفه انقلاب پیش‌روی همه دوستداران و پیروان امام باشد و در واقع شاخص در خط امام بودن است.
مراسم امسال البته دارای حواشی خاصی بود که ذکر نکاتی پیرامون آن مناسب می‌نماید.


وطن امروز

«شاخص غیرقابل تحریف» عنوان سرمقاله روزنامه وطن امروز به قلم فرهاد مستوفی است که در آن می‌خوانید:
آنان که از معرفت دینی و بصیرت شیعی بهره‌برده‌اند در «شناخت» جریانات کمتر دچار اشتباه می‌شوند و در تفکیک راستی و ناراستی، بندرت جانب خطا می‌گیرند. دلیل این مهم،‌همانگونه که گفته شد برخورداری از معرفت و بصیرت دینی است. این مولفه بویژه در کارزارهای عقیدتی متاعی پرگهر است.

گستره معرفت‌اندوزان یا همان خواص،‌ کم‌دامنه است و باید این مهم را نیز مورد اشارت قرار داد که در این حوزه، گاهی تشخیص تفکیک‌ها در رفتارها مشاهده نمی‌شود و به عبارت بهتر تشخیص انحراف «روشنگری» را به دنبال ندارد. در این وضعیت آنچه پسندیده و کارساز است، یافتن ساز و کاری برای آگاه سازی حوزه‌های دامنه‌دار دیگر است.

طبعاً تدقیق در معارف و نظریات اولویت نخست این حوزه نیست. به عبارت ساده‌تر،‌رجوع به مردم و تلاش برای ارتقای سطح بصیرت عموم جامعه نیازمند تعریف پارامترهای شفاف و غیرقابل انکار و تحریف‌ناپذیر است. به همین خاطر اقدام به تعریف شاخص و یا شاخص‌های مورد پذیرش عموم مردم می‌شود و اینک این مشاهده قرابت و فراقت از این شاخص‌هاست که تصمیم‌گیری را برای عموم مردم سهل می‌کند.

در جریان فتنه پس از انتخابات همانگونه که بارها مورد تاکید رهبر انقلاب قرار گرفت، فضایی «غبار آلود» بر بینش سیاسی ملت سایه افکند. تردیدهایی ایجاد شد. خواص سکوت کردند تا شائبه‌ها جان بگیرد. شناخت و تفکیک در رفتار خواص نیامد و گاه تدوین شاخص‌ها فرارسید. فضای غبارآلود محصول «نفاق» فتنه بود و برای رسوایی این نفاق باید شاخصی غیرقابل انحراف تعیین می‌شد. آنچه فتنه کرد تقابل آشکار با جمهوری اسلامی بود به همین خاطر برای افشای فتنه ضدنظام، بنیانگذار نظام بهترین شاخص جلوه نمود. ترویج آرا و دیدگاه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در فضای نفاق، زلزله‌ای ایجاد کرد و به ناگاه نقاب‌ها قابل رؤیت شد، هر آنچه امام می‌گفت، تبلوری عینی از انحراف فتنه‌گران را نمودار می‌ساخت و عزم‌ها را برای برخورد با فتنه‌گران جزم می‌کرد. امام درباره آمریکا می‌گفت و در ذهن مردم شعارهای انحرافی در 13 آبان تداعی می‌شد.


ابتکار

«عرصه سیاست یک بار دیگر صحنه رویارویی مدافعین اسلام سیاسی و اسلام عقیدتی» عنوان سرمقاله روزنامه ابتکار به قلم محمدعلی وکیلی است که در آن می‌خوانید:
تاریخ ایران روزهای سرنوشت سازی را در خود دارد .15 خرداد 1342 یکی از مهمترین آنها است .این روز بزرگ سرآغاز نهضت جهانشمول خمینی کبیراست .قیام این روز 15سال بعد به انقلاب 57 ختم شد . اکنون قریب نیم قرن از آن رخداد تاریخ ساز می‌گذرد و با رصد تاثیرات آن بر تحولات جهان معاصر بیش از پیش اهمیت آن نمایان می‌شود.

درست در بیست و یکمین سالگرد ارتحال معمار بزرگ 15 خرداد و انقلاب 57 ایران، گفتمان اصلی جامعه ایران،چگونگی ادامه راه آن امام (ره )است .به طوریکه رهبر فرزانه انقلاب نیز ترجیح دادند محور صحبت‌های خود در مراسم باشکوه سالگرد را به تبیین شاخص‌های راه امام اختصاص دهند .اهمیت 15 خرداد 42 به نتیجه آن که انقلاب اسلامی است محدود نمی‌شود.

به نظر نگارنده نکته مهم 15 خرداد که شاه کلید مسایل امروز هم هست به تفاوت‌های اندیشه‌ای امام با اسلاف خویش برمی گردد اگر بنا باشد به این تفاوت توجه پیدا کنیم لازم است برشی به تاریخ فقه شیعه داشته باشیم قرائت غالب، رایج و حاکم در حوزه‌ها و در بین علماء بزرگ تا دهه 40 بر اسلام عقیدتی مبتنی بود.
مرحوم آیت الله العظمی بروجردی نماد کامل اسلام عقیدتی در آن زمان به حساب می‌آمد.اسلام عقیدتی نقطه مقابل اسلام سیاسی بود.اسلام عقیدتی بر ابعاد فردی و اخلاقی تمرکزدارد و با ابعاد اجتماعی دین سازگاری ندارد.


ایران

«14 خرداد تاریخ‌ساز» عنوان یادداشت روز روزنامه ایران به قلم محمدحسن روزی‌طلب است که در آن می‌خوانید:
1- روز 14 خرداد سال 1368، میلیون‌ها نفر از سراسر کشور خود را به تپه‌های عباس‌آباد که امروز مصلای تهران است، رساندند و در حالی که به سر و سینه می‌زدند، در سوگ بنیانگذار انقلاب اسلامی نشستند. همان روز در مجلس خبرگان رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به «رهبری انقلاب» برگزیده شدند تا این جماعت میلیونی با شعار «اطاعت از خامنه‌ای، اطاعت از امام است»، با رهبری جدید انقلاب اسلامی بیعت کند.

2- روز 14 خرداد 1388، میلیون‌ها نفر از سراسر کشور خود را به مرقد امام خمینی در جنوب شهر تهران رساندند و باشکوه‌ترین نماز جمعه تاریخ را به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه نمودند و بیعتشان را با ولایت‌فقیه تازه کردند. شعارهای «ای رهبر آزاده آماده‌ایم آماده» ، «خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست» و «حسین حسین شعار ماست شهادت افتخار ماست» از این میعادگاه حماسه‌ساز به گوش می‌رسید. فتنه سال 88 سبب شده بود تا همبستگی و یکدلی این جماعت، علاوه بر تعدادشان در تاریخ ماندگار شود.

3- روز جمعه در حالی عظیم‌ترین نماز جمعه تاریخ برپا شد که رفتار جماعت نمازگزار با دو سخنران پیش از خطبه به‌خوبی نشان داد که بصیرت مردم ایران و سرمایه اجتماعی ناشی از همدلی و همبستگی در عالی‌ترین درجات قرار دارد. دکتر احمدی‌نژاد، منتخب جمهور ایران که اولین سخنران پیش از خطبه بود، با شعارهای «احمدی دلاور پیرو خط رهبر» و «احمدی بت‌شکن بت بزرگ را بشکن» سخنرانی‌اش را آغاز کرد و به تبیین و تشریح ویژگی‌های امام خمینی‌(ره) پرداخت. او مقابله با ترویج اشرافیت دولتی و ترویج روحیه خدمتگزاری و در کنار مردم بودن را از شاخصه‌های سیاسی امام خمینی‌(ره) دانست. سخنان احمدی‌نژاد که در مواقعی صریحاً فتنه‌گران را نشانه می‌گرفت، بارها با تکبیرهای حمایت‌آمیز همراه می‌شد.

دقایقی بعد سید‌حسن خمینی در پشت تریبون قرار گرفت تا برای نمازگزاران سخنرانی کند، اما با سیل شعارهای «مرگ بر موسوی» ، «ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند» ، «توصیه حاج احمد پیروی از ولایت» و «نواده روح‌الله سید‌حسن نصرالله» روبه‌رو شد. چند بار کنایه‌پرانی سید‌حسن به نمازگزاران سبب شد تا موج‌های بیشتری از شعارها روانه شود و او نتواند به سخنرانی‌اش ادامه دهد! در واقع جماعت میلیونی نمازگزار که پیش از این در روزهای 9 دی و 22 بهمن تکلیفشان را با فتنه‌گران روشن کرده بودند، هشداری سنگین به دوپهلوگویان دادند که این مملکت حسینی بی‌صاحب نیست!


جمهوری اسلامی

«نگاه به آینده» عنوان سرمقاله رزنامه جمهوری اسلامی است که در آن می‌خوانید:
به مناسبت بیست و یکمین سالگرد رحلت امام خمینی پرچمدار بزرگ انقلاب اسلامی و بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، سخنران ها‌، نویسندگان و رسانه‌ها مطالب زیادی در وصف این بزرگ مرد الهی گفتند و نوشتند و منتشر کردند که جامع‌ترین و دقیق‌ترین آنها بیانات رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مراسم روز 14 خرداد بود. واقعیت اینست که امام خمینی به تعبیر رهبر معظم انقلاب "برجسته‌ترین شاخص انقلاب" است که "در رفتار، گفتار و وصیت نامه امام بزرگوار تجلی یافته است."

تکیه همیشگی امام خمینی بر اسلام ناب محمدی، جاذبه و دافعه در دایره مکتب اسلام، یقین به وعده‌های الهی، محاسبات معنوی و تقوا، نگاه جهانی به انقلاب اسلامی، تکیه بر مردم، رویاروئی دائمی با تحجر و ارتجاع، مبارزه قاطع علیه اسلام آمریکائی، ایستادگی بی ملاحظه در برابر نفاق و التقاط و انحرافات فکری و سیاسی، اعلام شجاعانه مواضع انقلاب اسلامی در برابر مستکبران باتکیه بر جهانی بودن نهضت و انقلاب اسلامی، دفاع منطقی و جانانه از ملت فلسطین، توصیف رژیم صهیونیستی به عنوان "غده سرطانی در قلب جهان اسلام" و ضرورت ریشه کن ساختن آن، از ویژگی‌های خط امام هستند. همین ویژگی‌ها امام خمینی را به شاخص انقلاب تبدیل نموده‌اند و جاودانگی امام و خط ا مام را نیز باید در همین ویژگی‌ها جستجو کرد.

خالی بودن وجود امام خمینی از یأس، ترس، غفلت، غرور و خودخواهی و لبریز بودن آن وجود عزیز از تقوای الهی و اخلاص، عامل اصلی برخورداری از آنهمه ویژگی و دست یافتن به آنهمه موفقیت و خدمت به اسلام و مردم بود. همانگونه که رهبر معظم انقلاب در بیانات 14 خرداد فرمودند: "امام، در تمام مسائل شخصی و اجتماعی و سیاسی، حتی در قضاوت‌های خود درباره دشمنان و مخالفان، از جاده تقوا ذره‌ای منحرف نشد و این درسی است برای همه خصوصا جوانان انقلابی و مومن و عاشق امام که حتی درباره مخالف و دشمن هم باید کاملا منطبق برحق و تقوا و عدالت رفتار کرد."


سیاست روز

«امام و امت بی‌نظیر» عنوان سرمقاله روزنامه سیاست روز به قلم علی یوسف پور است که در آن می‌خوانید:
بیست و یکسال از رحلت حضرت امام خمینی(ره) گذشته است. مراسم سالگرد ارتحال ایشان انگار که اولین سالگرد در گذشت حضرت امام(ره) بود. عاشقان امام از پیرزنان و پیرمردان کهنسال گرفته تا مادرانی که بچه‌های شیرخواره خویش را به همراه آورده بودند – از سراسر کشور با پای پیاده و با وسایل مختلف که بعضا چندین شبانه روز در راه بودند خود را مشتاقانه به حرم مطهر، ایشان رساندند.

بیشتر اقشار جمعیت همان گروهی بودند که حضرت امام یک موی آنان را با کاخ نشینان عوض نمی‌کرد. محرومین و مستضعفین جامعه هنوز عاشقانه به راه امام و آرمانهای امام اصرار دارند. برخی از مردم از ساعات اولیه صبح در صفوف نمازگزاران خود را جای داده بودند و در میان هوای گرم و در فضای آزاد بدون هیچ گونه سایبانی به سخنرانی ریاست محترم جمهوری و خطبه‌های مقام معظم رهبری گوش فرا دادند.

 

آرمان

«تورم تک رقمی و واقعیت‌های موجود» عنوان سرمقاله روزنامه آرمان به قلم مهدی تقوی است که در آن می‌خوانید:
رئیس کل بانک مرکزی ایران، نرخ تورم منتهی به 12‌ماهه اردیبهشت ماه سال جاری را 9/9 درصد اعلام کرده است. اساسا بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، پول و بودجه در اختیار دارند و تغییرات شاخص قیمت‌ها را با نمونه‌گیری اعلام می‌کنند. ما اقتصاددانان مجبوریم حرف این دو نهاد دولتی را بپذیریم. من به عنوان اقتصاددان نمی‌توانم بگویم که آمار بانک مرکزی غلط یا درست است.
بنابراین اتکای ما به آمارهای بانک مرکزی است. اما اگر به طور مثال جهش قیمت‌ها را دریک سال اخیرتا الان در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که قیمت گوشت، سبزی مواد خوراکی و میوه بالا رفته است. همچنین اگر میزان مصرف بنزین را مورد توجه قرار بدهیم، می‌دانیم که میزان سهمیه‌بندی بنزین کاهش یافته و 60 لیتر شده است. 



 
آفرینش

«شبه جزیره کره و دور تازه بحران» عنوان سرمقاله روزنامه آفرینش به قلم علی رمضانی است که در آن می‌خوانید:
با شکایت رسمی کره جنوبی از پیونگ یانگ به شورای امنیت و متهم کردن کره شمالی به غرق ناو نظامی آن کشور دور تازه ای از بحران در شبه جزیره کره آغاز شد. در واقع تنش ها در شبه جزیره کره پس از اینکه نتایج تحقیقات گروه تحقیق چندملیتی رسما اعلام شد به شدت افزایش یافته است.نتایجی که بر شواهد چشمگیری اشاره میکرد که ناو جنگی چئونان توسط اژدر کره شمالی غرق شده است.

در این میان هرچند کره شمالی هرگونه مشارکت در غرق شدن ناو را رد کرده است و اعلام کرده است که تهدیدهای کره جنوبی را بدون پاسخ نخواهد گذاشت اما با اعلا م نظر گروه تحقیق; فشار های بین المللی بر این کشور کمونیستی شمال شبه جزیره کره افزایش یافته است به گونه ای که اکنون سه کشور کره جنوبی ,ژاپن و ایالات متحده بر دامنه فشارهای خود بر پیونگ یانگ افزوده اند و تلاش میکنند تا با جلب حمایت بیشتر روسیه و چین گستره تحریم ها و فشار ها را بر کره شمالی افزایش دهند .

در این راستا از یک سو کره جنوبی با انجام دیپلماسی چند جانبه منطقه ای وبین المللی جدا از آنکه مناسبات تجاری را قطع و تحریم هایی را علیه کره شمالی اعمال کرده است دست به تقویت نیروهای نظامی خود در کشور و خطوط مرزی و کاهش شدید مناسبات با کره وبرگزاری و طرح رزمایشهای داخلی و بین المللی با شرکت کشور هایی نظیر امریکا زده است.

از سوی دیگر ژاپن نیز تحریمها را علیه کره شمالی تشدید و پارلمان ژاپن نیز قانونی را به تصویب رساند تا کشتی های مظنون به حمل مواد و تسلیحات هسته ای کره شمالی را درآبهای بین المللی مورد بازرسی قرار دهند.در کنار این رویدادها باراک اوباما با اعلام اینکه حمله به ناو کره جنوبی تهاجمی غیرموجه و غیر قابل توجیه از جانب کره شمالی است اعلام کرد به عنوان متحد سئول از کره جنوبی در قبال تهاجمات پیونگ یانگ بی هیچ قید و شرطی حمایت خواهد کردو در کنار آن خواهد بود.در واقع این رویدادها درحالی است که  به دنبال اعلام تحریم های کره جنوبی، پیونگ یانگ نیز اعلام کرد که تمامی روابط خود را با سئول به طور کامل قطع می کند و بر آغاز جنگی دیگر در شبه جزیره کره هشدار داده است.
 

جهان صنعت

«منتقدی که به دنبال نتیجه نیست‌» عنوان سرمقاله روزنامه جهان صنعت به قلم خاطره وطن‌خواه‌ است که در آن می‌خوانید:
رییس مجلس شورای اسلامی در سخنانی عنوان کرده نحوه برنامه چهارم از نظر چارچوب‌ها بد نبود اما اینکه چرا خوب اجرا نشد، جای سوال است.

آقای لاریجانی در شرایطی چنین سخنانی را مطرح می‌کند که دو سال از زمان اجرای برنامه چهارم در دوران ریاست وی بر مجلس سپری شده است. اگر واقعا آقای لاریجانی در کسوت ریاست مجلس نسبت به نحوه اجرا برنامه چهارم و دست نیافتن به اهداف آن اظهار ناراحتی و نگرانی می‌کند، حداقل کاری که می‌توانست در این دو سال انجام دهد، اجازه طرح سوال از رییس‌جمهور بود اما آقای لاریجانی نه تنها عملا نشان داد که هیچ علاقه‌ای به روند اجرای برنامه چهارم ندارد بلکه به دولت اجازه می‌دهد که سه ماه بی‌برنامگی را بدون تسریع در روند تصویب برنامه پنجم تجربه کند. چنین ریاست مجلسی برای دولتی که آهنگ حرکت خود را بر مبنای ساختارشکنی در اقتصاد نهاده، بهترین نوع تعامل است.

در واقع آقای لاریجانی از لحاظ سیاسی بهترین همراهی را با دولت داشته است چه آنکه در رفتار دولت عملا نشانی از توجه به انتقادهای رییس مجلس و نمایندگان منتقد برنامه‌های اقتصادی دیده نمی‌شود.

رییس محترم مجلس در حالی آرمان خود را انتزاع دولت از درآمد نفت عنوان کرده که دو بودجه‌ای که در دوران ریاست او بر مجلس به تصویب رسیده بیش از 80 درصد وابسته به نفت است.
بررسی رفتار سیاسی آقای لاریجانی حکایت از انتقادهای گاه و بیگاه رییس مجلسی دارد که علاقه‌مند است منتقدی باشد که به دنبال به نتیجه رسیدن انتقادهای خود نیست. حال از آقای لاریجانی باید این سوال را پرسید که چه اصراری به ادامه چنین مواضعی دارد؟ مگر نه این است که منتقد به دنبال اصلاح امور است؟


دنیای اقتصاد

«خیانت به تورات» عنوان سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد به قلم محمود صدری است که در آن می‌خوانید:
تهاجم به ناوگان کمک‌های انسان‌دوستانه برای فلسطینی‌های ساکن غزه، رژیم تل‌آویو را در تنگنای سیاسی- دیپلماتیک، حقوقی- اخلاقی و دینی- ایدئولوژیک قرار داده است.
این تنگنای سه وجهی به احتمال زیاد بر وضع بین‌المللی اسرائیل در آینده تاثیر منفی عمیقی خواهد گذاشت.

از نظر سیاسی، بقای اسرائیل تاکنون وابسته به حمایت مطلق ایالات متحده آمریکا، کشورهای اروپایی و روسیه بوده است. حتی در هنگامه جنگ سرد که بلوک‌های شرق و غرب برسر همه مسائل جهان اختلاف داشتند و شوروی، چریک‌های فلسطینی را مسلح می‌کرد، هرگز محو اسرائیل و حتی تضعیف آن در دکترین سیاست خارجی کمونیست‌های کرملین قرار نگرفت.
اما در پی وقایع هفته گذشته، کمتر کشوری بود که تصریحا یا تلویحا به اسرائیل خرده نگیرد. حتی آمریکا که حامی سنتی رژیم تل آویو است و از همه سیاست‌ها و رفتارهای این رژیم حمایت می‌کند، اکنون ناچار به اتخاذ موضع انتقادی شده است.

این واکنش‌ها حتی اگر تاثیر عملی فوری بر وضع اسرائیل نگذارد، قدرت بازیگری جهانی این رژیم را محدودتر خواهد کرد.تهاجم به ناوگان کمک‌های انسان‌دوستانه، از نظر حقوقی و اخلاقی نیز عدول از پروتکل‌های قانونی و عرفی جهانی در باب جنگ‌زدگان و آوارگان امری مذموم و شایسته پیگرد قضایی بین‌المللی است؛ یعنی اگر وکلای قربانیان این تهاجم در محاکم بین‌المللی طرح دعوا کنند، این محاکم ملزم به پیگیری و صدور حکم هستند.
اما مهم‌تر از این مذموم‌های سیاسی، حقوقی و اخلاقی، این تهاجم اسرائیل را با بحرانی عمیق در حوزه دینی و ایدئولوژیک روبه‌رو کرده است.


پول

«تحریم؛ بازی باخت- باخت» عنوان سرمقالهی روزنامه پول به قلم کامران مؤید دادخواه است که در آن می‌خوانید:
ایالات متحده آمریکا این روزها تلاش زیادی می‌کند تاجامعه جهانی را به دورتازه تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران ترغیب کند.
نمی توان گفت دراین زمینه موفقیت کامل با آمریکا بوده به این دلیل که ایران هم درپهنه جهانی هم پیمانانی دارد وکشورهایی هستند که با درنظر گرفتن منافع ملی خود، از سیاست‌های هم پیمان خود حمایت می‌کنند. اکنون که فشارهای جامعه جهانی به ایران افزایش یافته، این پرسش مطرح می‌شود که آیا تحریم می‌تواند سلاح کارسازی برای محدود ساختن جمهوری اسلامی باشد واین که درپیش گرفتن چنین سیاستی چه آثار وعواقب منفی برای دو طرف به دنبال دارد؟ نخست لازم است بدانیم آمریکا و متحدانش از تحریم ایران چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟ مجموعه‌ای از کشورها برخی رفتارها را نمی‌پذیرند و طبیعی است که در برابر آن واکنش نشان می‌دهند.

بمب‌گذاری در هواپیمای مسافربری توسط لیبی قابل قیاس با اراده ایران برای دستیابی به انرژی هسته‌ای نیست اما مثال خوبی است برای اینکه نشان دهیم چرا یک کشور مورد تحریم قرار می‌گیرد. همچنین جامعه جهانی حمله به کویت توسط عراق را برنمی‌تابد. بنابراین یک کشور، یا گروهی از کشورها یا سازمان‌ملل متحد در برابر آن واکنش نشان می‌دهند. به این مفهوم، تحریم‌های اقتصادی جزئی از سیاست خارجی کشورهاست.

در مناسبات بین‌المللی کشورها سعی می‌کنند با سیاست‌های تشویقی، دیگران را به انجام کاری وادارند یا با فشار آنها را از اقدامی بازدارند. به عبارت دیگر، سیاست خارجی و دیپلماسی یک فرآیند بده و بستان است. وسایل کار نیز طیف گسترده‌ای از سیاست هارا شامل می‌شود که در یک سو پرداخت کمک مالی، افزایش بازرگانی و سرمایه‌گذاری است و در سوی دیگر تحریم اقتصادی، خرابکاری و حتی جنگ.



 نوشته شده توسط رسول ایزدی در یکشنبه 89/3/16 و ساعت 2:34 عصر | نظرات دیگران()
درباره خودم

خورنیوز
مدیر وبلاگ : رسول ایزدی[517]
نویسندگان وبلاگ :
محسن فیروزی (@)[4]


www.khoornews.com

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 13
بازدید دیروز: 121
مجموع بازدیدها: 480763
جستجو در صفحه

صفحات اختصاصی
لوگوی دوستان
خبر نامه